Voorkomen is beter dan genezen

Het belang van een goede mondhygiëne en het bezoek aan de mondhygiënist wordt vaak onderschat. Een gezonde mond zonder problemen begint juist bij een goede mondhygiëne! Gaatjes en tandvleesproblemen ontstaan door de aanwezigheid van tandplaque en tandsteen. Veel mensen weten niet dat zij een slechte mondhygiëne hebben. Een slechte geur en/of smaak zijn klachten die als normaal worden beschouwd, terwijl dit niet zo is! Ook ‘altijd als ik naar de tandarts ga heb ik wel wat’ is een veel voorkomende uitspraak. De mondhygiënist reinigt het gebit door het plaque en tandsteen vrij te maken en laat u zien hoe u de mond het beste kunt verzorgen en welke producten het best bij uw mond passen.

Vrijwel direct na de behandeling kan het verschil tussen een ‘vieze‘ en schone mond worden opgemerkt. Het verschil tussen gezond en ongezond tandvlees is meestal na een aantal weken merkbaar.

Een regelmatig bezoek aan de mondhygiënist is van belang om de mond gezond te houden en om problemen op lange termijn te voorkomen. Alsmede de hoge kosten die daarmee samengaan.